4. pôstny týždeň

1. Na upratovanie kostola prosíme v nasledujúcom týždni rodiny Fajčákovú, Gazdovú, a Mikitovú. Ďakujeme rodinám, ktoré upratovali kostol minulý týždeň.

2. Na budúcu nedeľu bude vo všetkých kostoloch na Slovensku zbierka na pomoc obetiam vojnového konfliktu na Ukrajine. Vyhlásila ju KBS. Prosíme všetkých o štedrosť na tento cieľ.

3. Nasledujúci týždeň je prvopiatkový. Spovedať budeme takto: 
Farský kostol – pondelok až piatok pol hodinu pred sv. omšami 
Filiálka Dlhé – piatok od 17:00 do 18:00 hod. (aj veriaci z R. Oblasti) 
Spovedanie chorých – v piatok dopoludnia.

4. Adorácia na Prvý piatok v mesiaci začne vo farskom kostole o 15:00 hod. modlitbou Korunky Božieho milosrdenstva.

5. Fatimská sobota a spoločná modlitba sv. ruženca bude vo farskom kostole, ako aj na filiálke Dlhé v sobotu ráno v riadnom čase.

6. Dávame vám do pozornosti, že pred sviatkami Veľkej noci budeme opäť po dlhšom čase kňazi dekanátu spoločne spovedať v našich kostoloch. Spovedanie bude v týždni pred Kvetnou nedeľou. Termín a čas spresníme budúcu.

7. Usmernenie biskupov k opatreniam v kostole: Okrem nosenia respirátora pri bohoslužbách, sú ostatné pandemické opatrenia odvolané. 
Je teda možné vrátiť sa k používaniu znaku pokoja pred sv. prijímaním, ako aj používaniu sv. vody. Zároveň povzbudzujeme všetkých veriacich, ktorí ešte nezačali prichádzať pravidelne na sv. omše, aby tak urobili. Dišpenz od povinnej účasti je už zrušený. Naďalej vás však vyzývame k ohľaduplnosti, keďže stále pribúdajú počty pozitívnych, z ktorých mnohí sú chorí.

8. Cirkevná Základná škola sv. Dominika Savia pozýva rodičov a budúcich prvákov na Slávnostný zápis do 1. ročníka. Uskutoční sa dňa 7.4.2022 od 14:30 do 17:30 hod. v budove Cirkevnej školy na Bernolákovej ulici.

9. Pobožnosť Krížovej cesty bude dnes vo farskom kostole o 14:30 hod. 
Na filiálke Dlhé – Krížová cesta dnes popoludní o 13:45 hod.