15. cezročný týždeň

1. O upratovanie kostola prosíme rodiny Harakaľovú, Mudrákovú, Kovalskú a Rákocyovú. Ďakujeme rodinám, ktoré upratovali kostol k dnešnej nedeli.

2. Na kostolné potreby obetovala bohuznáma 50€. Pán Boh zaplať.

3. 20 – 21. júla bude Odpustová slávnosť Panny Márie Karmelskej (Škapuliarskej) v Gaboltove. Pozývame vás, program nájdete na priloženom plagáte.

4. Manželia, ktorí v tomto roku oslávia 50., 55. alebo 60. výročie manželstva sú pozvaní dňa 13. októbra o 15:00 do košickej katedrály na omšu spojenú s obnovením manželských sľubov. Ak sú takíto jubilujúci manželia v našej farnosti, nech sa nahlásia v sakristii.

5. V nedeľu 28. júla 2024, ktorá je po sviatku sv. Joachima a sv. Anny (rodičov Panny Márie), si pripomenieme v Cirkvi Deň starých rodičov a seniorov. Má pozostávať z troch častí: návštevy starých ľudí, z osobitnej sv. omše venovanej seniorom a z pietnej spomienky na zomrelých starých rodičov. Svätý Otec František za tému dňa zvolil slová: „Neopusť ma v čase staroby“ (Ž 71,9). Slávenie Štvrtého svetového dňa starých rodičov a seniorov nás pozýva, „aby sme spoločne – starí rodičia, vnúčatá, mladí ľudia, seniori, členovia jednej rodiny – budovali širšie ‚my‘ cirkevného spoločenstva. Práve táto familiárnosť, zakorenená v Božej láske, prekonáva každú formu kultúry skartovania a osamelosti.“ (kardinál Kevin Farrell, prefekt Dikastéria pre laikov, rodinu a život). Posolstvo pápeža Františka ku Dňu starých rodičov a seniorov, ako aj modlitbu, pastoračné usmernenia a grafické materiály si môžeme bližšie pozrieť a oboznámiť sa s nimi cez tento odkaz.

6. Časy sv. omší v našom farskom kostole počas nedelí a sviatkov v tzv. letnom režime: 6:30 | 8:00 | 9:30 | 18:30.

7. Počas júla a augusta nebude farská kancelária otvorená počas úradných hodín. Potrebné veci si môžete vybaviť po večerných sv. omšiach počas pracovných dní.