Oznamy na 3. veľkonočný týždeň

1. Dávame do pozornosti, že od pondelka sa znova otvoria kostoly pre verejné bohoslužby. Pozývame vás znova sa stretnúť pri Eucharistii s Ježišom a spoločenstvom veriacich. 
Naďalej však platia isté obmedzenia (jeden človek na 15 m2). V prípade nášho farského kostola je to zhruba 100 veriacich na sv. omši (spolu loď kostola + chór).  Pripomíname, že ak je niekto COVID pozitívny a vie o tom, má zostať v karanténe a v tom čase neprichádzať do kostola na sv. omšu. Je to znak zodpovednosti voči ostatným. Naďalej platí aj dišpenz od účasti na sv. omši v nedeľu, a to až do zrušenia obmedzení.

2. Kvôli obmedzeniam budú vo farskom kostole v sobotu podvečer dve nedeľné sv. omše (ranná v sobotu nebude). V nedeľu v riadnom čase. Na Dlhom v nedeľu dve sv. omše. Zároveň sv. omše v nedeľu o 8:00 v kostole sv. Františka i na Dlhom sú pre seniorov.

2. V týždni bude možné vo farskom kostole pristúpiť aj k sv. spovedi, a to pol hodinu pre sv. omšami. Na filiálke Dlhé sa bude spovedať v stredu od 17:00 do 18:00 hod.

3. Zbierka na Svätú zem – Boží Hrob, ktorá bola na Veľký Piatok a Bielu sobotu činila 654,80 €. Úprimné Pán Boh zaplať za vaše dary na tento cieľ.

4. Začína sa Týždeň modlitieb za duchovné povolania, ktorý sa naplní slávením budúcej nedele – nedele Dobrého Pastiera. Veriaci, ktorý sa v tomto týždni zúčastní na pobožnosti za kňazské a duchovné povolania, môže za obvyklých podmienok získať úplné odpustky. V našom farskom kostole bude pobožnosť a modlitby za duchovné povolania v rámci adorácie vo štvrtok večer. 

5. Na budúcu nedeľu – Nedeľu Dobrého Pastiera, bude zbierka na Kňazský seminár. Pán Boh zaplať vopred za vaše milodary.