21. cezročný týždeň


Aktualizácia 29.8.2024:
Aktualizovaný rozpis lektorov vo farskom kostole na mesiac September je dostupný cez menu: Život vo Farnosti > Rozpis lektorov.


1. O upratovanie kostola prosíme rodiny Chytrovú, Urigovú a Hrubyovú. Ďakujeme rodinám, ktoré upratovali kostol k dnešnej nedeli.

2. Na kostolné potreby obetovala bohuznáma 100€. Pán Boh zaplať.

3. Od nedele 1.9.2024 budú každú nedeľu sv. omše vo farskom kostole opäť v riadnom časovom režime: 8:00 | 9:30 | 11:00 | 18:30

4. Pripomíname snúbencom, ktorí majú sobáš na jeseň a ešte neabsolvovali náuky, že v dňoch 6. – 7. septembra bude ďalší blok sobášnych náuk. Náuky budú v Katechetickej miestnosti.

5. Dňa 22. septembra 2024 (nedeľa) bude v Košiciach Národný pochod za život. Biskupi Slovenska nás pozývajú na toto stretnutie. V našej farnosti máme objednaný autobus. Prosíme tých, ktorí majú záujem ísť spoločne autobusom, nech sa čo najskôr zapíšu do zoznamu, ktorý sa nachádza vo farskom kostole na stolíku vzadu za lavicami.

6. V novom školskom roku sa opäť začne príprava k sviatostiam (Eucharistia, Birmovanie). Prihlášky sú vo farskom kostole na stolíku vzadu za lavicami. Môžete si ich vziať a vyplnené odovzdať na fare do 22.9.2024.
Na Prvé sv. prijímanie sa môžu prihlásiť žiaci 3. ročníka ZŠ.
Na prípravu ku Sviatosti Birmovania sa môžu hlásiť žiaci 9. ročníka ZŠ, stredoškoláci a dospelí, ktorí ešte neprijali túto sviatosť.

7. V nedeľu 8.9.2024 bude odpustová slávnosť Narodenia Panny Márie v Bazilike na Severe. Program Deviatnika, ako aj odpustovej slávnosti, si môžete pozrieť na priloženom plagáte.

Manželské ohlášky
Sviatosť manželstva chcú prijať:
Michal Antuš a Veronika Kažiková – ohlasujú sa druhýkrát.
Zahrňme ich do svojich modlitieb.